Re: Rozvázání prac.poměru k 2.4.2006
V původním dotaze o něco níže jste nepsala, že jde pouze o změnu právní formy firmy (rozumím tomu dobře, že jste se měnili např. z s.r.o. na a. s.?). Pokud je to takto, tak jste s nimi vůbec pracovní poměr neměli ukončovat - oni měli zůstat stále Vašimi zaměstnanci, nic by se pro ně neměnilo, pouze by se změnil název zaměstnavatele. Pokud ale přestupují z firmy do jiné firmy, tak znova opakuji - je to blbost.
Dodávám - kromě toho ZP. Tam opravdu by muselo být odvedeno 13,5% z 505 Kč, protože jsou po ty dva dny Vašimi zaměstnanci, ale výdělek žádný, protože jde o víkend (je to stejné, jako když by začali od 3.4. marodit, přičemž 1. a 2. by byl víkend - tam by taky za ten měsíc nebyl žádný výdělek a přitom by se za ty dva dny muselo odvést pojištění.
Ale znova se ptám - jestliže šlo pouze o změnu formy, proč jste s nimi ukončovali pracovní poměr a znovu uzavírali smlouvy?
Třeba se ještě někdo ozve.
Já tomu celému nějak nerozumím. Vždyť mezi 2.4 a 3.4. není žádná mezera.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 4. 2006 16:37
Máme zaměstnance a k 2.4.2006 jsme jim ukončili pracovní smlouvu dohodou, s tím že od 3.4.2006 budou mít novou pracovní smlouvu u naší firmy ovšem v jiné právní formě. Stará firma se neruší, běží dále.
Na OSSZ jsem se informovala na skončení prac.poměru k 31.3.2006 a bylo mi sděleno, že pokud chci navázat pracovní poměry, aby zaměstnanci nic neušlo (2dny 1.4. a 2.4.), aby mohly být započítány do dob v evidenčním listu důch.poj. , musím jim v dubnové výplatě na staré firmě vykázat třeba doplatek prémií, třeba i 150,- Kč hrubého. Na zdravotní poj. mi řekli, že za tyto dva dny budou chtít 13,5% z 505,-. A pak ještě daň.
Je to vůbec takto správné.
Já se chystám vykázat 150,- HM a doplatit do minima ZP.
Toto vše dělám kvůli tomu, aby naši zaměstnanci byli spokojeni a nevznesli nějaké připomínky. Také mě paní ze OSSZ upozornila, že takový podobný případ měli k 31.12. a poté nový poměr 2.1. a zaměstnanci dali zaměstnavatele k soudu a soud vyhráli. Důvodem bylo to, že zaměstnanec přece nebude trpět za to, že si zaměstnanvatel "jenom "mění právní formu firmy.
Co vy na to. ???
Děkuji za odpověĎ