Re: Rozvázání prac.poměru k 2.4.2006
V původním dotaze o něco níže jste nepsala, že jde pouze o změnu právní formy firmy (rozumím tomu dobře, že jste se měnili např. z s.r.o. na a. s.?). Pokud je to takto, tak jste s nimi vůbec pracovní poměr neměli ukončovat - oni měli zůstat stále Vašimi zaměstnanci, nic by se pro ně neměnilo, pouze by se změnil název zaměstnavatele. Pokud ale přestupují z firmy do jiné firmy, tak znova opakuji - je to blbost.
Dodávám - kromě toho ZP. Tam opravdu by muselo být odvedeno 13,5% z 505 Kč, protože jsou po ty dva dny Vašimi zaměstnanci, ale výdělek žádný, protože jde o víkend (je to stejné, jako když by začali od 3.4. marodit, přičemž 1. a 2. by byl víkend - tam by taky za ten měsíc nebyl žádný výdělek a přitom by se za ty dva dny muselo odvést pojištění.
Ale znova se ptám - jestliže šlo pouze o změnu formy, proč jste s nimi ukončovali pracovní poměr a znovu uzavírali smlouvy?
Třeba se ještě někdo ozve.
Já tomu celému nějak nerozumím. Vždyť mezi 2.4 a 3.4. není žádná mezera.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 4. 2006 16:37
Máme zaměstnance a k 2.4.2006 jsme jim ukončili pracovní smlouvu dohodou, s tím že od 3.4.2006 budou mít novou pracovní smlouvu u naší firmy ovšem v jiné právní formě. Stará firma se neruší, běží dále.
Na OSSZ jsem se informovala na skončení prac.poměru k 31.3.2006 a bylo mi sděleno, že pokud chci navázat pracovní poměry, aby zaměstnanci nic neušlo (2dny 1.4. a 2.4.), aby mohly být započítány do dob v evidenčním listu důch.poj. , musím jim v dubnové výplatě na staré firmě vykázat třeba doplatek prémií, třeba i 150,- Kč hrubého. Na zdravotní poj. mi řekli, že za tyto dva dny budou chtít 13,5% z 505,-. A pak ještě daň.
Je to vůbec takto správné.
Já se chystám vykázat 150,- HM a doplatit do minima ZP.
Toto vše dělám kvůli tomu, aby naši zaměstnanci byli spokojeni a nevznesli nějaké připomínky. Také mě paní ze OSSZ upozornila, že takový podobný případ měli k 31.12. a poté nový poměr 2.1. a zaměstnanci dali zaměstnavatele k soudu a soud vyhráli. Důvodem bylo to, že zaměstnanec přece nebude trpět za to, že si zaměstnanvatel "jenom "mění právní formu firmy.
Co vy na to. ???
Děkuji za odpověĎ