Re: daňová evidence a devizový účet
Abych nemusil moc psát - projděte si zákon o účetnictví § 24 odstavec 6 a další. Ten pevný kurz: Najděte si kurzy jednotlivých měn podle ČNB, do vnitřních Směrnic si napište: bude používán pevný kurz určený vždy k (prvnímu dni měsíce, čtvrtletí a tak, to si určete) a ten pak budete používat po určenou dobu. Jen pozor na konci roku, tam musíte pro ocenění zůstatku použít správny kurz ČNB. . Dva kurzy počítají směnárny když buď vykupují nebo prodávají valuty (aby něco vydělali).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 4. 2006 17:25
Prosím můžete mi někdo poradit jak účtovat u podnikatele, který vede DE devizový účet?Jaký používat kurz?denní?A kde najdu denní kurzy.Je rozdíl mezi kurzem,kterým jsou peníze připsány a kurzem např. výběru peněz v hotovosti.Když si na internetu najdu kurzy ČNB, je tam jenom uvedený jeden kurz, to je kurz jakým jsou penízena účet připsány a já potřebuji i jakým jsou vydány.Nevím sii rady.Můžete mi někdo zkušený poradit a pomoc v prvních krocích tohoto účtování.Moc děkuji