Re: účetní - ŽL, dohoda, HPP
To je strašne individuální.
Myslím, že každý na to má jiný názor.
Já účtuji na MD s dětma za zády a manželem podnikatelem, který má firmu v našem domě = špatná kombinace.
Nejsem ani dobrá matka, ani učetní a k tomu naštvaná manželka.
Kéž bych už byla někde v práci. Nikdo mou práci neocení, domů do kanceláře tahám stohy papírů ke zpracování účetnictví a věřte, že mi z některých není zrovna dobře a dlouho si pak myju ruce :-(
Záleží na tom, jestli by se vám to na ŽL vyplatilo. Plno klientů nosí doklady 1x do roka k zaúčtování a vyplnění DP. Pokud by jste neměla stálou práci během roku, aby to pokrylo zálohy Zp a SP a náklady, tak to jistě nemá cenu. Noví zákazníci se shánějé těžko, účetních (aspoň u nás) je dost.
Hm, tak to jako přivýdělek ŽL není asi dobrý nápad... Jak tu bylo řečeno, účetních je mraky. Myslím že nejlepší bude domluvit se přímo v nějaké firmě - na výpomoc na dohodu. Myslím že odpadne hodně starostí oproti ŽL.
A to jsem měla takovou pěknou představu - že se naučím účtu někde ve firmě a pak si budu pěkně v klídku doma dělat na ŽL :-) A je možné dělat na HPP pro firmu a bokem (pokud to jde zvládnout) ještě nějakému známému nebo malým firmičkám - jen na dohodu? Musí být k tomu souhlas zaměstnavatele?
Pokud by jste chtěla jen ŽL, bylo by nejlepší si sehnat stálou práci třeba i na 2-3 dny v týdnu u nějaké firmy a k tomu si postupně hledat další klienty.
Pokud by jste chtěla ŽL při HPP, nesměla by jste mít ve smlouvě od zaměst. že nesmíte podnikat v účetnictví.
Tak to nevím jestli nebude problém. Já už v jedné firmě nepracuji, byla jsem tam 3,5 roku a pochybuji že mi teď něco vystaví. Ale já jsem chytrá holka a když jsem odcházela tak jsem do výpovědi napsala od kdy jsem ve firmě pracovala a na jaké pozici a to mi šéf podepsal - to by nestačilo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 4. 2006 20:47
Pracuji jako účetní 4 roky, dodělávám výšku (Ing). Nějaké zkušenosti už mám (ale ne takové jaké bych si představovala mít).
Prosím o radu. Jelikož bych ráda v blízké budoucnosti založila rodinu a něco málo si přivydělala, co je pro mě lepší. Dělat účto známým jen tak - načerno, nebo si pořídit ŽL, nebo dělat na dohodu? (zřejmě to půjde jen na DPČ, ne DPP).
Pro ty, co mají ŽL - jste tak spokojení nebo byste raději šli dělat do nějaké firmy na HPP? Jaké jsou vůbec podmínky pro získání ŽL na práci účetní?