Re: Pro Jiřku-PP na dobu určitou
Děkuji za upozornění, jsem zase o něco chytřejší, ale přesto tak úplně nevěřím, že si to vykládají správně. Na základě čeho přišli na to, že se do té dvouleté doby počítá i doba evidence na ÚP? Mně to připadá jako blbost. Cituji §30 odst. 2: "Prac. poměr na dobu určitou mezi týmiž účastníky lze sjednat nebo prodlužovat celkem na dobu nejvýše 2 let ode dne vzniku tohoto prac. poměru. To platí i pro každý další prac. poměr sjednaný vuvedené době mezi týmiž účastníky. Pokud od skončení předchozího prac. poměru na dobu určitou uplynula doba delší než 6 měsíců K PŘEDCHOZÍMU PRACOVNÍMU POMĚRU NA DOBU URČITOU SE NEPŘIHLÍŽÍ."
Neboli naopak - pokud od skončení předch. prac. poměru neuplynula doba delší než 6 měsíců, PŘIHLÍŽÍ SE K PŘEDCHOZÍMU PRACOVNÍMU POMĚRU. Rozumíte? K předchozímu pracovnímu poměru, ne k tomu, co dělal mezi tím (ať už byl na ÚP nebo jen tak doma). Ale možná je zádrhel v těch slovech "nejvýše 2 let ode dne vzniku..". Zkusím si to taky ověřit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 4. 2006 8:45
Milá Jiřko, děkuji za odpověď. Bohužel, dnes ráno jsem volala
na oblastní inspektorát práce, kde mi právník sdělil, že pokud
zaměstnanec byl mezi jednotl. prac. poměry evidován na
úřadu práce a tato evidence byla kratší jak 6 měsíců, za-
počítává se do dvouleté lhůty i tato doba evidence. Tudíž
není již možné pracovní poměr na dobu určitou sjednat.
Ještě jednou díky za odpověď.