Re: daňové zvýhodnění - spěchá!
Zákon o daních z příjmů = § 35 c odst.10 . Tam je , že lze uplatnit daňové zvýhodnění na dítě již v kalendářním měsíci narození nebo ve kterém začíná soustavná příprava dítěte na budoucí povolání. Nepíše se tam nic o tom, že musí být studentem k 1.1. v měsíci.Takže to máte dobře.
Re: daňové zvýhodnění - spěchá!
Podle toho jsem to také původně brala. Ale nevím, jestli to platí i u přerušení studia... Určitě to platí, když začíná studovat, ale u přerušení nevím, jestli tam neplatí ta věta nad tím, že se vychází podle stavu platného k 1. dni v měsíci.. :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 4. 2006 11:42
Prosím o radu. Poplatník má syna, který studuje VŠ. Protože neudělal zkoušku, tak mu škola přerušila studium na dobu od 15.9. do 3.1.2006. V lednu poplatník přinesl potvrzení od školy, že je opět studentem od 3.1.2006. V lednu jsem tedy uplatnila zvýhodnění, ale teď nevím, jestli jsem ho neuplatnila špatně, jestli se to neodvíjí od 1. dne v měsíci, tudíž by neměl v lednu nárok. Prosím poraďte, jak to je. Pokud jsem nárok uplatnila špatně, jak to mám teď opravit? Děkuji.