Re: penz.pojištění zaměstnanci
Jani, určitě víte, jak lékaři přistupují k administrativě :-))) Smiřte se s tím, že hlídání bude na Vás. U lékařky bude daňově uznatelným výdajem částka, která nepřekročí 3% ročního vyměřovacího základu sestřičky pro soc. pojištění. Mám dohodu s lékařem, že tuto hranici nebudu každý měsíc hlídat a pokud v součtu za rok překročí, tak to zkrátka přesunu na nedaňové výdaje. U zaměstnance ale budete muset jeho 5% měsíčně pohlídat - kvůli správnému stanovení zálohy na daň z příjmů.
Příspěvky zaměstnavatele na živ. pojištění se nezahrnují do v.z. pro obě pojistné. Co se týká daně z příjmů, tam musíte prostudovat smlouvu o životním pojištění. Ve smlouvě musí být sjednána výplata pojistného plnění až po 60 měsících a zároveň nejdříve v roce dosažení věku 60 let pojištěného, aby byl příspěvek osvobozen od daně z příjmů u sestřičky do částky 1.000,- ročně /doporučuji § 6, odst. 9, písm. w) zákona o daních z příjmů/. Zaměstnavatel si z uhrazené částky může uplatnit do výdajů max. 8.000,- ročně.
>>>>>
>>>>>Jani, určitě víte, jak lékaři přistupují k
>>>>>administrativě :-))) Smiřte se s tím, že hlídání bude
>>>>>na Vás. U
>>>>>lékařky bude daňově uznatelným výdajem částka, která
>>>>>nepřekročí 3% ročního vyměřovacího základu sestřičky
>>>>>pro
>>>>>soc. pojištění. Mám dohodu s lékařem, že tuto hranici
>>>>>nebudu každý měsíc hlídat a pokud v součtu za rok
>>>>>překročí, tak to zkrátka přesunu na nedaňové výdaje.
>>>>>U
>>>>>zaměstnance ale budete muset jeho 5% měsíčně pohlídat
>>>>>-
>>>>>kvůli správnému stanovení zálohy na daň z příjmů.
>>>>
>>>>Velký Vám dík, Vy mluvíte z praxe, kterou já nemám
>>>>tak
>>>>dlouhou a tak jsem vděčna za každou radu. Jana
>>>Mohu ještě poprosit u příspěvků na životní poj. je to
>>>stejné? Jana
>>
>>Příspěvky zaměstnavatele na živ. pojištění se
>>nezahrnují do v.z. pro obě pojistné. Co se týká daně z
>>příjmů,
>>tam musíte prostudovat smlouvu o životním pojištění.
>>Ve smlouvě musí být sjednána výplata pojistného
>>plnění
>>až po 60 měsících a zároveň nejdříve v roce dosažení
>>věku 60 let pojištěného, aby byl příspěvek osvobozen
>>od
>>daně z příjmů u sestřičky do částky 1.000,- ročně
>>/doporučuji § 6, odst. 9, písm. w) zákona o daních z
>>příjmů/. Zaměstnavatel si z uhrazené částky může
>>uplatnit
>>do výdajů max. 8.000,- ročně.
>
>Promiňte, vypadla mi dvojka .... do částky 12.000,-
>ročně ....
>chudák sestřička, takhle jí šidit!Děkuji chvíli jsem se odmlčela.Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 4. 2006 14:26
zdr.sestřička si platí penzijní pojištění,letos se domluvila s lékařkou, že jí tato bude platit určitou část přímo na penzijní pojištění jako zaměstnavatel. Prosím poradit, tato částka byla zkonzultována s agentem penz.fondu, aby nepřekročila povolenou hranici. Tuto částku budu tedy účtovat do nákladů lékařky, ale nevím jak z hlediska zaměstnance, vstupuje do do zdanitelného základu k měsíční mzdě? popř. jak zdr. a soc. pojištění. Díky za odpověď Jana