Re: Zdravotni pojisteni a cesta do zahra
budete osoba bez příjmu?
pokud nemáte statut studenta nebo za vás neplatí stát a budete osobou bez příjmu do ZP 1022
cestovní pojištění je o něčem jiném a je dobré vybrat takové kde je péče bez limitu např Allianz prostě kvalitní protože tam nebute jen pár dní./nabídku vám moho poslat/
jinak se obratte přímo na vaši ZP s dotazem to je nejlepší cesta než nějaké dohady
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 4. 2006 19:32
Dobry den.
Chtel bych se zeptat, jak je to se zdravotnim pojistenim pri ceste do zahranici. Jde o cestu, ktera bude trvat 6-8 mesicu a budu po celou dobu figurovat jako turista...to znamena, ze nebudu pracovat...ale i to pozdeji planuji.
Slysel jsem, ze kdyz budu v zahranici dele jak pul roku, tak nemusim v CR platit zdravotni pojisteni, ze si musim zaridit jen cestovni pojisteni. Ale nesmim se behem toho pul roku vratit. Pokavad bych se vratil, musel bych zdravotni doplatit.
Samozrejme, kdyz si v zahranici najdu legalni praci, muzu se vratit i driv a nebudu muset nic doplacet.
Takhle mi to bylo receno.
Muze mi to nekdo potvrdit, nebo vyvratit.
Dekuji za kazdou radu.
Michal