Re: Silniční daň - změna od roku 2004?
Potvrzuji slova J.P. Zákon o dani silniční:
§ 2 Předmět daně
(1) Předmětem daně silniční (dále jen "daň") jsou silniční motorová vozidla1) a jejich přípojná vozidla1) (dále jen "vozidla") registrovaná a provozovaná v České republice, jsou-li používána k podnikání1a) nebo k jiné samostatné výdělečné činnosti1a) (dále jen "podnikání") nebo jsou používána v přímé souvislosti s podnikáním anebo k činnostem, z nichž plynoucí příjmy jsou předmětem daně z příjmů u subjektů nezaložených za účelem podnikání podle zvláštního právního předpisu.1b) Bez ohledu na to, zda jsou používána k podnikání, jsou předmětem daně vozidla s největší povolenou hmotností alespoň 12 tun určená výlučně k přepravě nákladů a registrovaná v České republice.
Re: Silniční daň - změna od roku 2004?
Děkuji za Vaše odpovědi a jsem s pozdravem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 4. 2006 21:29
Dobrý den v odborné literatuře sem se dočetl, že od roku 2004 je předmětem silniční daně pouze automobil zahrnutý v obchodním majetku, který je v daném kalendářním měsíci skutečně POUŽÍVÁN k podnikání a že předmětem daně silniční tedy není vozidlo, které nebylo v daném měsíci k podnikání použito. Je toto tvrzení pravdivé nebo stále platí, že předmětem daně silniční je vozidlo zahrnuté v obchodním majetku bez ohledu na to, zda bylo v daném kalendářním měsíci používáno k podnikání? Budu vděčný za Vaše stanoviska a jsem s pozdravem.