Re: Jaké máte zkušenosti???
Radíte mi tedy, nezávazně, nechat nesedící výkazy 2004, 2005 a řešit to teprve, když se uzvou z FÚ? Jak jim pak mám vysvětlit, že mi výkazy nesedí a nic jsem s tím nedělala, prosím?
Díky za Váš čas.
P.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 4. 2006 9:54
Prosím o sdělení Vašich zkušeností. V r. 2004 jsem začala vést účetnictví (začátečnice). Špatně (nesmysluplně) jsem tehdy vyplnila VZZ a rozvahu, špatně jsem si vyložila, který údaj do které kolonky patří. Za loňský rok jsëm posbírala dost účetnických znalostí, když jsem sestavovala závěrku za r. 05, narazila jsem na problém s chybným vyplněním předloňských výkazů. Musím je opravit a znovu podat. V souvislosti s tím jsem zjistila, že jsem se v r. 04 dopustila některých chybných zaúčtování (uplatnila jsem odpočet DPH u nedaň. výdajů a 1 FaP jsem zaúčtovala s DPH, ačkoliv byla od neplátce). Tohle vše se pochopitelně odrazilo na HV). Jde o cca 3000 rozdíl. Selským rozumem usuzuji, že když podám na FÚ opravený VZZ a Rozvahu za r. 2004,bude následovat kontrola účetnictví, která odhalí výše popsaná pochybení. Mám tedy rovnou podat opravné přiznání k DzP za r. 04 i opr. DPH,nebo to mám nechat plavat a počkat, jestli ke kontrole dojde?
Mám z toho těžkou hlavu, co radíte Vy, zkušení kolegové???
Moc díky za názory;o))))
Pavlína