Re: odstupne za uvolneni bytu ?
Majitel bytu vám jistě za uvolnění bytu nic nedá.
Většina lidí to řeší tím, že se s někým domluví na výměně bytu. U vás by byl důvod, že jste sám a stačil by vám malý. Vyměníte ho s někým kdo chce větší a on vám za to vyplatí požadovanou částku (raději předem), pak se jako přestěhujete a nový byt uvolníte.
Je to ale trošku nelegální a skutečnou pravdu by jste měl vědět jen vy a ten s kým si to vyměníte.
Třeba vám ještě někdo poradí něco lepšího.
Pokud nechce výměnu povolit, pak jistě proto, že počítá s tím, že na nájem nebudete mít a stejně budete muset odejít a byt se tak uvolní k tržnímu nájemnému. To je přirozený proces, každý má bydlení takové, na které stačí. Pokud by s Vámi bydlely děti, pak by v tom bytě mohly zůstat - a platit stále se zvyšující nájemné, které by se mělo stát tržním, to bude jen spravedlivé. Ale pokud to sám neutáhnete, tak se nedá nic dělat a budete se muset přestěhovat. Jste na tom dobře, že máte možnost bydlet ve svém - ve své chalupě.
Ani byste nevěřil, jak na neochotného majitele domu zapůsobí přidete-li mu (jako řádný nájemník) oznámit změnu počtu osob, které budou s Vámi v bytě bydlet a zároveň mu je představíte, zejména nebudou-li to zrovna Švédi... Než aby měl hluk, nepořádek a stížnosti v baráku, bude možná s tím odstupným povolnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 4. 2006 12:51
Vazeni mam dotaz, jeste je mozne dostat odstupne za uvolneni bytu? Mam byt v Praze - dum ma majitele (s.r.o.) je to obrovsky 3+1 (pres 110 metru, vysoke stropy) na Vinohradech.
Jsem jiz v duchodu a nestaci mi penize. Chtel bych se odstehovat a kazda koruna by byla dobra. Mam chalupu na Morave a chtel bych bydlet tam.
Vim ze to bude zalezet te firme, zda mi da nejake odstupne ale proto se ptam na Vase rady. Ta firma me bude mit v hrsti, kdyz jim reknu ze bych jim ten byt vratil.
Budu rad za kazdou radu a pripadne i kolik tak muze delat to odstupne. V pripade, ze by mi nic nechteli dat - co se da delat jineho?
Je to asi trochu zmatene, ale uz spatne vidim.
Vas Pavel Karas