Re: Pomocte mi, prosím - začátečník!!!
Máte minimálně tyto povinnosti:
1. na místně příslušném finančním úřadě provést svou registraci
k daním
2. registrace na OSSZ - oznámení o zahájení činnosti a přihláška
k důch. příp nemoc. pojištění
3. oznámení své zdrav.pojištovně o zahájení činnosti v kategorii OSVČ
Základ daně z příjmu fyz.osob za r.2006 budete zjišťovat z daňové evidence, kterou povedete v souladu s § 7b zákona o o dani z příjmu FO. V daňové evidenci budete evidovat své příjmy a výdaje,
v členění na daňově uznatelné a daňově neuznatelné, a dále údaje o všech složkách majetku a o závazcích, samozřejmě pokud je budete mít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 4. 2006 18:52
Chtěla bych se zeptat,od 1.3.2006 jsem si zažídila živ.list, musím ho mít kvůli práci-finančního poradce. Problém je, že vůbec nevím, co bych měla všechno zařídit. Doteď jsem zařídila platby soc. a zdra.pojištění, ale s daněma si vůbec nevím rady. Mám se hlásit na FÚ a platit nějaké zálohy na daň, nebo se to jenom platí na základě daň.přiznání v březnu? Budu dostávat výplatu na účet, výdaje budu mít jen na dopravu do práce, nic víc, teda doufám :) Musím vést nějaké účetnictví? Mockrát děkuji za rady. Šárka