Re: Prosím páju i ostatní - najemni smlo
Nájem bytu (pořád ještě) podléhá zvýšené právní ochraně. Proto např. nelze nájem ukončit jinak, než je uvedeno v Obč.z. Navíc platí, že od smlouvy s opakujícím se plněním nelze odstoupit. Řešením by bylo kdyby vlastník byt pronajal např. synovi a ten jej pak podpronajal třetí osobě. Podnájemní vztah totiž lze ukončit podstatně rychleji, než nájemní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 4. 2006 7:55
Dobrý den, moc vás prosím o radu: jedná se o pronájem bytu ve vlastnictví soukrome nepodnikajici osoby: chceme uzavrit najemni smlouvu - na dobu urcitou (pozadujeme kauci, ovsem nelze moc vysokou) a chteli jsme dat do smlouvy, ze pokud bude najemce v prodleni s platbou najemneho dele jak 20 dnu - muze mu dat pronajimatel vypoved s jednomesicni vypovedni lhutou.
Ale po precteni obc. zak - ustanoveni o najmu bytu mi pripada, ze to nelze takto provest, vsude se pise o min. vypovedni lhute 3 mesice.
Znamena to tedy, ze pokud nebude platit - muzu mu dat vypoved az po trech mesicich neplaceni a to jeste s trimesicni vyp. lhutou.
vyplyva mi to z par. 711 odst 1, pism d.
Moc dekuji za Vase nazory a zkusenosti...
Marta