Re: DPH A EU
Pokud nakoupíte bez DPH a necháte si z toho něco pro osobní potřebu, pak u části pro osobní potřebu nemáte nárok na odpočet, ale DPH na výstupu odvedete z celé částky. Německý plátce musí vyplnit obdobu našeho souhrnného hlášení, uvede DIČ kupujícího a hodnotu prodaného zboží. FÚ jsou v systému VIES a tam se nějak předávají tyhle informace. Váš FÚ zjistí, kolik je nákupu zboží v EU na Vaše DIČ a zkontroluje to s přiznáním k DPH. Když je rozdíl velký, vyzve Vás, abyste rozdíl vysvětlil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 4. 2006 13:53
Ahoj všem, nakupuji zboží v Německu s DPH. Jsem plátce DPH a napadlo mě tedy zboží nakupovat přímo bez DPH. Nevíte někdo jak to je kdybych si něco z toho nechal pak pro osobní potřebu , Jaký je mechanismus jak mohou tady v čr vědet že si něco kupuji v německu bez daně ? Dík všem