Re: podnikání při studiu
Ne, slevu/bonus na Vás si již Váš otec pokud začnete při studiu podnikat neuplatní. Za to si uplatníte vy na sebe slevu 7.200,-Kč a 2.400,-Kč (poku Vám ještě není 26let či 28let při doktorském studiu).
Daně budete platit dle toho kolik vyděláte a stejně tak SP a ZP.
Lenko, jak jste přišla na to, že její otec nemůže uplatňovat zvýhodnění na dítě? Ona může být zaměstnaná nebo podnikat a pokud bude mít statut studenta a bude žít s otcem ve společné domácnosti, může on uplatňovat zvýhodnění na vyživované dítě. Přitom ona ze svých příjmů samozřejmě uplatní slevu na poplatníka (na sebe) a slevu studentskou.
Máte pravdu.
Nešlo by to pouze v případě, že by byla otcova spolupracující.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 4. 2006 9:00
Jsem studentka VŠ denního studia a chtěla bych si vyřídit živnostenský list a začít při řádném studiu i podnikat.
Lze to a jak se to finanční projeví, jaké budu muset platit daně
a zda si bude můj otec na mne i nadále uplatňovat nárok na odečet z daní Jiřina