Re: DPH a zálohové faktury- Prosím!!!
Plátce daně jsem od 112/05. Děkuji za odpověď, ale moc mi nepomohla. Já prostě nevím jak to mám vyúčtovat v daňové evidenci , jestli v plné výši, t.j. 1509,8 a nebo jen poměrnou část z toho doúčtování t.j ze 4020 ,-. Pokud tam dám celou částku, nesedí mi výpočet a vyhazuje to chybu !! S tím si nevím rady :-(((
Možná tomu začínám rozumět, mám napsat hned na vstupu tu částku navýšenou o ty zálohy a v tom případě mi to bude sedět, ano ?
Nevím v jakém programu pracujete, ale tu fakturu zaúčtujete v plné výši, aby ZD a daň byla celkem 7944,- Kč a od toho odečtete tu zaplacenou zálohu. V mém programu je tam speciálně "záloha". Takže k úhradě bude faktura ponížená o tu zaplacenou zálohu a DPH bude uplatněné celé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 4. 2006 10:30
Dobrý den, vypisuji DPH za 1q a zaskočila mě faktura - zálohy jsou vyplacenyv roce 2005 bez uplatnění DPH. Nyní mi přišlo vyúčtování za celý rok a na ní bylo připsáno DPH z celkově uhrazené částky i z minulého roku. Napíši přesněji :Faktura zálohově v roce 2005/ 3 924,-
Doplatek 8.3.06 4020, + 1509,8 DPH z částky celkové t.j 7944.
Když to hodím do přiznání DPH vyhodí mi to chybu zhruba asi o 700,- Jsem nový plátce a nevím si s tím rady. Může mi prosím někdo pomoci !
Děkuji Renata