Re: POMOC -založení obch. společnosti v.
>Hezký den,
>budu zakládat obchodní společnost - v.o.s. se známým.
>Nechápu nějak sepsání Společenské smlouvy.
>
>1) Co se tím myslí? Existuje nějaký šablona?
>Četl jsem návod,
>zde:
>http://www.finance.cz/home/firmy/pruvodci/zalozeni/priklad/vos/
>bohužel mě nějak zmátl.
--nechte si zpracovat společenskou smlouvu od někoho, kdo to zná, jdete do neznáma a špatná smlouva se Vám může v budoucnu nevyplatit
>
>2) Základní kapitál pro tuto společnost nemusíme
>skládat, že ne?
>
-ne, ručíte celým svým majetkem
>3) Jinak jediné, co teď stačí udělat, je zajít na živ.
>úř. a podat si žádost o vydání volné živnosti pro
>právnickou osobu?
- musíte předložit spol.smlouvu, vydají ŽL bez IČ, to přidělí obch.soud, pak znovu na ŽÚ, vydá nové ŽL s IČ
>
-společnost je založena spol. smlouvou a vzniká dnem zápisu do OR, takže návrh na zápis- není jednoduchý, opět doporučuji nechat zpracovat od toho, kdo zná,třeba ten, co Vám udělá spol. smlouvu
>4) komu a kdy platím 5000Kč za zápis do obchodního
>rejstříku
>-kolky se předkládají s návrhem na zápis společnosti do OR
>Děkuji
-společníci musí splňovat všeobecné podmínky provozování živnosti
Re: POMOC -založení obch. společnosti v.
Souhlasím s Pájou. Zdá se, že tazatel zatím o VOS příliš neví. Doporučuju, než začnete dělat nějaké kroky:
1) Přečíst si nějakou publikaci zaměřenou na VOS z hlediska právního, účetního, daňového.
2) Až budete mít nastudováno, zeptejte se třeba tady na to, co Vám ještě není jasné.
3) Pokud i nadále budete chtít mít VOS (nic proti, my ji taky máme), tak si zaplaťte sepsání KVALITNÍ společenské smlouvy u zkušeného a spolehlivého odborníka.
Teď se Vám zdá všechno růžové a berete to stylem "však jsme lidi a vždycky se přece dohodneme", ale věřte, že nejspíš přijdou problémy - mohou být i větší - a pak je dobře sepsaná spol.smlouva velmi důležitá. Pamatujte si, že spory se neprohrávají u soudu, ale v okamžiku sepsání ŠPATNÉ smlouvy!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 4. 2006 12:47
Hezký den,
budu zakládat obchodní společnost - v.o.s. se známým.
Nechápu nějak sepsání Společenské smlouvy.
1) Co se tím myslí? Existuje nějaký šablona?
Četl jsem návod, zde:
http://www.finance.cz/home/firmy/pruvodci/zalozeni/priklad/vos/
bohužel mě nějak zmátl.
2) Základní kapitál pro tuto společnost nemusíme skládat, že ne?
3) Jinak jediné, co teď stačí udělat, je zajít na živ. úř. a podat si žádost o vydání volné živnosti pro právnickou osobu?
4) komu a kdy platím 5000Kč za zápis do obchodního rejstříku
Děkuji