Re: majetek manželů
>>Dobrý den, chtěla jsem vás poprosit o radu..Jak je to
>>s majetkem manželů, o který se jeden z nich
>>nestará.Příběh je asi takový:manželé staví barák, muž
>>se
>>rozhodne že odjede na půl roku do Ameriky,aby byly
>>peníze na
>>dodělání baráku.nechává ženu a dvě děti samotný.vrací
>>se až po 10 letech se rozvést.Ústně a ověřeným
>>dopisem(notářem z Ameriky) slibuje, že majetek odkáže
>>manželce,tím vše ale končí.Už je to 8 let po
>>rozvodu.Jaký má
>>on nároky na barák, o který se 18 let
>>nestaral??děkuji
>>za odpověď..
>
>S tím ověřeným dopisem zajděte za právníkem. Myslím,
>že manžel už ani neví, že nějaký dům tady má.
Děkuji za odpověď,ale na ten ověřený papír řekli, že je to cár papíru a že je k ničemu..
Pokud se Váš exmanžel domáhá domu, tak skutečně kontaktujte právníka - pokud jste si totiž do 3 let po rozvodu nevypořádali své SJM (nebo alespoň nepodali návrh na jeho vypořádání soudu) tak ze zákona platí, že dům máte v podílovém spoluvlastnictví (každý 1/2). Pokud jste dům dostavěla a zvelebila za vlastní prostředky, lze je započítat oproti 1/2 hodnoty domu, na kterou má exmanžel nárok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 4. 2006 10:05
Dobrý den, chtěla jsem vás poprosit o radu..Jak je to s majetkem manželů, o který se jeden z nich nestará.Příběh je asi takový:manželé staví barák, muž se rozhodne že odjede na půl roku do Ameriky,aby byly peníze na dodělání baráku.nechává ženu a dvě děti samotný.vrací se až po 10 letech se rozvést.Ústně a ověřeným dopisem(notářem z Ameriky) slibuje, že majetek odkáže manželce,tím vše ale končí.Už je to 8 let po rozvodu.Jaký má on nároky na barák, o který se 18 let nestaral??děkuji za odpověď..