Re: Úmrtí majitele společnosti
To rozdělení nákladů na mzdy (a asi i dalších nákladů) musíte provést kvůli mimořádné uzávěrce, že? Vyřešila bych to interním dokladem - převod celkových částek na mzdy, z toho polovina - převést jedním číslem. Podobně i u dalších nákladů, kde to připadá v úvahu, např. nájem atd.
měla jsem stejný případ - FO - podnikat začal syn,který by naštěstí současně i zaměstnancem FO...tak to vám nezávidím...ten můj zemřel v 3/2003....další dva roky jsme blbli...takže k datu úmrtí jsem si udělala rozvahu majetku a dluhů....to bude potřebovat notář....po dni úmrtí - soud určil manželku správcem části dědictví? nebo jak jste vyřídili to,že může podnikat?
tak to vás lituji ...stejný případ - manželka byla spolupracující, syn zaměstnanec...nakonec se dědici domluvili,že syn bude nejlepším správcem části dědictví....teď po 3 letech si ani nezatelefonují ...fin.úřad bude chtí do půl roku udělat mimořádné daňové přiznání daní z příjmu..., roční hlášenky silniční daně jsem nejprve udělala za celé období(tak jak chtěl fú) pak jsem musela rozdělit na období do úmrtí,po úmrtí...hlášení odvodů daní ze závislé činnosti do - i po úmrtí....vlastně jsem vedla dvojí účetnictví (naštěstí jen daňovou evidenci)....zaměstnanci ukončovali pr.poměry,jelikož syn si nakonec zřídil vlastní firmu a tak jsem je v průběhu dalšího 3/4 roku propouštěla...pokud budete potřebovat poradím,pokud budu vědět...největší problém je s dluhy z období správcovství - syn musel zaměstnávat a propouštět s odstupným, ale tyto náklady nezajímají ani notáře,ani soud při dědickém řízení...oni se zabývají vším,co je k datu úmrtí...kdo má platit a kde vzít peníze na mzdy a odstupné po úmrtí to je asi ve hvězdách...z
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 4. 2006 13:13
Dobrý den, v polovině března zemřel majitel firmy. Dle sdělení FÚ musíme provést rozúčtování mezd na dvě části. Mzdový program automatický rozpočet neumožňuje, jaký tedy použít doklad a které položky převést?
A další dotaz: nový "majitel" je plátce daně ze závislé činnosti až od 1.4. - je nutné a v jaké lhůtě podat vyúčtování daní na FÚ?