Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 4. 2006 8:06
Dobrý den,
prosím o radu:
Podnikám od září 2005 jako FO, vedu daňovou evidenci.
Své výdaje jsem hradila v hotovosti a také ze 2 soukromých běžných účtů. Výdaje na podnikání na nich tvořily jen malé procento výdajů. Žádné zdanitelné příjmy zatím nemám a všechny příjmové položky na bankovních účtech nesouvisejí s mým podnikám, stejně jako většina výdajů. Vlastní účet pro podnikání jsem si založila až 31.3.2006 a hodlám už používat pro podnikání jenom tento účet.
V loňském roce (2005) jsem vedla daňovou evidenci pouze v excelu a k 1.1.2006 chci přejít na úč. program. Budu zde nově vést samozřejmě banku a pokladnu. Má otázka zní:
Mohu zadat výdajové operace uskutečněné ze soukromých účtů přes pokladnu? Nevadí z formálního hlediska, že k nim místo paragonu z pokladny budu mít jako účetní doklad výpisy z účtu?
Děkuji za odpověď.
Markéta