Hlavní navigace

Platební kalendář ČEZ

  • (neregistrovaný)

    11. 4. 2006 10:47

    ČEZ mi poslal platební kalendář - daňový doklad na zálohy za dodávku el. (je na něm pouze jedna záloha splatná 7.5.2006). Ve smlouvě mám stanoveno zúčtovací období 12 měs (to dostanu fakturu na vyúčtování a měla by v něm být zahrnuta tato záloha. To by bylo celkem jasné, ale
    datum vystavení pl. kalendáře je 4.4.2006
    Jak mám tento doklad zaevidovat v DE? Mám ho dát do závazků s datem 4.4.? Ještě mi není jasné (i přesto, že jsem se díval do zákona) jaké bude datum zdanitelného plnění (datum kdy zaplatím?). Předpokládám, že DPH si mohu uplatnit, ale pouze v případě, že zaplatím ve splatnosti.
    Na platební kalendáři je uvedeno: " odpočet daně na základě tohoto daňového dokladu lze uplatnit pouze v případě zaplacení částky uvedené v rozpisu plateb" Nějak tomu nerozumím. Zatím jsem žádný platební kalendář neměl. Plynárny zasílají na zálohy daňové doklady.
    Prosím někoho o vysvětlení. Díky a hezký den.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 4. 2006 11:45

      Jarda (neregistrovaný)

      Re: Platební kalendář ČEZ - další
      Stálým pročítáním zákonů a různých příspěvků jsem zjistil, že platební kalendář nemusí obsahovat DUZP ani datum přijetí platby. Nárok na odpočet DPH mám k datu zaplacení, ale musím zaplatit ve splatnosti.

    • 11. 4. 2006 13:45

      anonym (neregistrovaný)

      Re: Platební kalendář ČEZ - další
      Co když zaplatím po dni splatnosti. DPH mohu uplatnit přece také.

    • 11. 4. 2006 14:32

      Jarda (neregistrovaný)

      Re: Platební kalendář ČEZ - další
      Domnívám se, že právě v tom je ten fígl, pokud nedodržíte splatnost nemůžete si nárokovat DPH. Ale já to nevím určitě a nevím kde to hledat. Snad se ještě někdo ozve.

    • 11. 4. 2006 18:41

      Vlaďka (neregistrovaný)

      Re: Platební kalendář ČEZ - další
      Já myslím, že můžete, když zaplatíte, tak k tomu datu si dáte do odpočtu. Viz.§28/9 ZDPH-platební kalendář, na němž je uveden rozpis plateb na předem stanovené období(může být i 1), je daňovým dokladem v případě, že osoba ,pro niž je uskutečňováno ZP, provádí platby před uskutečněním plnění=vyúčtováním elektřiny za celý rok, proto na tom dokladě není DUZP. Zaplacení ve splatnosti se týká splátkového kalendáře jako daňového dokladu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).