Re: Rozdíl mezi srážkovou a zálohovou da
Děkuju, pro upřesnění - když zaměstnanec nastoupil 22.3. jeho HM je 4.174,-, tak odvod SP 1.420,-, ZP 564,- a záloha na da
ň je nula?
Re: Rozdíl mezi srážkovou a zálohovou da
To jsou ale zásadní věci, bez jejichž znalostí bych si netroufl počítat mzdy.
1) zvláštní sazba daně je srážena v případě, že poplatník nevypsal Prohlášení na daň a jeho příjem v měsíci nepřesáhl 5000 hrubého. Tato sražená daň se posílá na účet 7720-xxxxx
2) zálohovou daň jste srazila dobře, mohou tam "fungovat" bonusy, slevu 600 mají všichni zaměstnanci s výjimkou starobních důchodců, kteří byli již 1.1. poživateli tohoto důchodu. Zálohová daň se posílá na účet 713-xxxxx.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 4. 2006 11:23
Jaký je rozdíl mezi daní srážkovou a zálohovou? Mám zaměstnance s hrubou mzdou 9.800 Kč, z toho mi vyšla daň 1.032Kč - sleva 600Kč = daň poslevách 432Kč a tuto částku odvedu na FÚ? Prosím je to tak? A ještě co znamená ta sleva 600,-? To je na každého zaměstnance? Alena