Re: výpověd ze strany zaměstnavatele
Jestli je ve zkušební době, pak skončení PP podle § 58 ZP (jedna věta na papír: ruším s vámi prac. poměr podle § 58 ZP, datum, podpis, jeho podpis).
Pokud zkušební dobu sjednánu nemá (velká chyba!!!), a pracovat nechce, zkuste se dohodnout na skončení PP dohodou podle § 43 ZP - k určitému datu, dohoda písemnou formou.
Jinak, pokud nebude chodit do práce a bude mít "áčka", pak postupujte podle § 53 ZP - okamžité zrušení pro hrubé porušení prac. kázně. A vůbec se nebojte, že to budete těžko dokazovat, porotže podle rozhodnutí NS ČR 21 Cdo 1422/2000 lze již 5 dnů absence považovat za hrubé porušení prac. kázně.
Re: výpověd ze strany zaměstnavatele
No paráda, není co řešit.
Mrkněte nahoru na lištu do okénka "zákony", přečtěte si v zákoníku práce § 58 a jde se na to ...
Jenom pozor - žádné formulace typu "dávám vám výpověď". Žádné důvody.
Prostě jen zákonný termín: RUŠÍM S VÁMI PRACOVNÍ POMĚR VE ZKUŠEBNÍ DOBĚ PODLE § 58 ZP ke dni ...... Datum, podpis, jeho podpis. V kolonce "ke dni ..." si doplňte datum - třeba zítřejší.
Jestli nechodí do práce delší dobu, pak mu do dne skončení PP nasekejte áčka a ještě doplatí zdravotní pojištění, chlap jeden, co si práce neváží ... :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 4. 2006 17:39
Dnes nám jeden pracovník, který nastoupil 1.dubna odešel svévolně z pracoviště/přidavač/ a řekl, že na práci....... a že dává výpoveď, ať mu ji napíšu.
Jak mám postupovat dál? Podle jakého paragrafu mu můžu dát výpoveď já ?