Re: Lze třístranný obchod i mezi nečleny
JSD se určitě musí vystavit, bez by nemělo zboží opustit EU.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
12. 4. 2006 8:03
Dobrý den, nějak se začínám zamotávat do vývozu a dodání do EU.
Máme Švýcarského zákazníka (není registrován jako plátce nikde v EU). My jsme plátce v ČR. Dodáváme mu zboží do Švýcarska, které ihned (bez dalších úprav) bude jím odesláno do jiného členského státu jejich zákazníkovi, plátci DPH. Naším zákazníkem je Švýcarská firma a faktura bude vystavena na ně. Tento zákazník mi tvrdí, že také pro tento druh obchodu je možné použít něco jako třístranný obchod, kde pro ně to nebude klasickým dovozem a nebudou muset platit DPH, pro nás to zůstane také plněním osvobozeným od daně. Mě se to ale mocné nezdá. Máte s tím, prosím, někdo nějaké zkušenosti?
Jak to bude s místem plnění a DPH, pokud si tento Švýcarský zákazník u nás zboží vyzvedne a odveze si ho sám do Švýcarska, kde už zůstane? Podle mě vývoz (pro nás osvobozeno od DPH). Měl by se zboží na celnici a nechat si vystavit JSD. Je to tak?
Díky Dana