Re: SVJ další problém
Asi takhle - zateplení se musí schválit 3/4 většinou, takže pokud nato nemají dost hlasů, tak nic nezateplíte.
Jinak ale i kdyby jste se rozhodli zateplit jen ty jejich zdi, tak to musí zaplatit všichni, jsou to společné části domu a vy všichni na nich máte podíl (nemáte podíl na určité části společných prostor).
Jedinou možnost vidím v tom, že to dobrovolně zaplatí pouze ti vlastníci, kterých se to týká.
Re: SVJ další problém
>>SVJ - 12 bytových jednotek, Majitelé krajních bytů
>>celkem 6 bytů požadují zateplení pouze jejich zdí. To
>>mi
>>připadá podivné. Proč já bych měla přispívat z FO na
>>modernizaci jejich bytů? Při případném prodeji
>>prodají
>> za větší cenu. Bydlíme ve spodním bytě a máme
>>zateplení na naše náklady.
>
>Asi takhle - zateplení se musí schválit 3/4 většinou,
>takže pokud nato nemají dost hlasů, tak nic
>nezateplíte.
Bohužel to musí schválit všichni spoluvlastníci. Po novele zák. o vl. bytů je sice možný dle §11/5 pro rekonstrukci/modernizaci souhlas 3/4, ale zateplení podléhá stavebnímu povolení a tam je stále potřeba souhlas všech dotčených subjektů - stavební zákon v tomto smyslu se zák. o vl. bytů harmonizován.
>Jinak ale i kdyby jste se rozhodli zateplit jen ty
>jejich zdi, tak to musí zaplatit všichni, jsou to
>společné části domu a vy všichni na nich máte podíl (nemáte
>podíl na určité části společných prostor).
>Jedinou možnost vidím v tom, že to dobrovolně zaplatí
>pouze ti vlastníci, kterých se to týká.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
12. 4. 2006 15:30
SVJ - 12 bytových jednotek, Majitelé krajních bytů celkem 6 bytů požadují zateplení pouze jejich zdí. To mi připadá podivné. Proč já bych měla přispívat z FO na modernizaci jejich bytů? Při případném prodeji prodají za větší cenu. Bydlíme ve spodním bytě a máme zateplení na naše náklady.