Re: jojo pájaa se zase ptá...
vyvětlit šéfovi ,že takto nelze zacházet s ďoklady ,ono se vám taky může stát ,že jdenoho dne přijde kontrola z Fú a bude chtít vidět fa od firmy xy ,budou mít přesnou sestavu vytavených fa firmy xy
a vy je nebudete mít a je to problém ,nevím co je vaší činností ,ale mohlo by se stát ,že to budou kvalifikovat jako zatajený příjem ,protože to co jste nakoupili /nenakoupili/ za účelem dalšího prodej nemáte následně v příjmu, nevím jestli je to u vás možné ,ale v obchodní sféře je to normální.
to se mi zda celkem zbytecne a hlavne predcasne - nebojte, oni se vam cca tyden po splatnosti sami ozvou... tak telefonuji, az kdyz faktura neni uhrazena delsi dobu .... a kdyz se oni pak ozvou a vy zjistite, ze fakturu nemate v evidenci, tak se jim omluvite, ze se ztratila (treba vinou tech 2 ruznych adres) a pozadate o zaslani opisu te faktury.... ja v tom zadny problem ani prusvih nevidim....
Abyste mela klid, tak vsem firmam napiste dopis, aby faktury zasilali na tu vasi adresu.... (fakturacni adresu)
Re: jojo pájaa se zase ptá...Ilony :o)
>
>ale tuším Jana mi říkala, že to nemůžou psát na "moji"
>adresu - že to je problém .... tak nevím - zase co je
>větší průšvih - mít poštu v pořádku nebo mít adresu
>správnou?!....hmmm.....
Tak ja nevim, ale ja tu odpoved pochopila naprosto opacne ;):
>prosím - sídlo firmy je registrované např. v Praze 9,
>ale účetní je na praze 6 - je možné aby pošta chodila
>rovnou k účetní - není to něco proti něčemu? Šéf mi
>nenosí poštu včas a ještě je často v hrozném stavu :o(
"kontaktní adresa pro zasílání pošty neznamená problém"
Problém je asi v něčem jiném. Šéf by měl došlé faktury odsouhlasit, a potvrdit, že je máte proplatit. Takže pokud si je necháte posílat na svou adresu, stejně mu je musíte předložit. Je v zájmu šéfa aby se k Vám faktury dostaly všechny. Pokud ne, tak on by to měl zdůvodnit případné kontrole. To je můj laický názor.
Jistě, Vy jako účetní nesete odpovědnost za správné zaúčtování Vám předaných faktur. Ale nenesete odpovědnost za to, jestli vám šéf předá všechny faktury v pořádku a včas. Fakt je, že než faktury zadáte, stejně vám je šéf musí podepsat. Co kdyby se vám dostala do rukou nějaká faktura, která byla vystavena omylem nebo s ní šéf nesouhlasí např. z důvodu příliš vysoké ceny? To přece nezaúčtujete a neodečtete DPH!
PS: Pokud máte šéfa bordeláře (chápu, znám takové exempláře), domluvte se s firmami, ať vám kopie faktur posílají v emailu přímo na vaši adresu. Vy budete vědět, kde se co ještě toulá a co máte z šéfa "tahat" za faktury.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 4. 2006 9:58
šéf mi hodil na stůl FAP od začátku roku - ale pochybuji, že jsou fšechny...je mojí povinností zjišťovat, zda nějaké nechybí?
já vím - zase blbý dotaz, ale nemám kde se zeptat...děkuju!