Re: Znalosti správců daně na FÚ - to je
Proč by to měla vědět správcová daně, která má v popisu práce vkládat do PC to co vy jí předáte v tiskopisech a podobně? Informace v popisu práce zřejmě nemá. Diskuze tady se zúčastňuje jen jedna hrdinka z FÚ a to ještě z kontrolního, což je o třídu výš.
To jen chudák účetní musí znát vše, co tyto všechny pracovnice FÚ, sociálky, zdravotní, živnostenského a bůhvíčeho ještě dohromady :-) J.F.
*** Tak přít se může. A asi bude. A zase bude na Vás ji "přepřít" :-))) A to přece zvládnete, ne? :-)) ***
Tento příspěvek od pracovnice FÚ není fér. Je povinností správce daně znát všechny předpisy, nařízení ...... , která se této problematiky týkají. Jinak tam nemá co dělat protože prodražuje činnost úřadu. A když už tam je, tak MUSÍ umět přiznat chybu a omluvit se, ne se nechávat "přepřít" - FÚ núení tržiště!
*** Přepřít v mém podání nebylo myšleno se s někým dohadovat jako na tržišti a řvát na sebe, že jen JÁ mám pravdu - je na Vás ji přesvědčit argumentama a těmi jsou zákony. A že MUSÍ umět přiznat chybu? A jak to chcete zařídit? To, aby ji přiznala a omluvila se. Každý jsme z jiného těsta a pro někoho je tohle přiznání zkrátka pokořující a absolutně nepřijatelné..... ***
Já zase myslela jen to, že když někdo něco dělá, tak tomu má rozumět. Je-li někdo státní úředník, je tady pro nás a musí nám sloužit - v dobrém slova smyslu. Bohužel se někteří správci daně chovají k nám OSVČ slušně řečeno arogantně. Víte co to je orientace na zákazníka - to chybí našim úředníkům.
*** Myslím, že Vám rozumím. A ano, mělo by to tak být. Jenže - když budu mluvit za sebe - taky dělám nějakou práci a netroufám si říct, že všemu rozumím a že ji dělám bezchybně. A taky by mi mohl kdekdo říct, ať jdu tedy od toho, když to pořádně neznám. A i úředník je jenom člověk a nemůže znát všechno. Ale jak říkáte, jde o to, jak s těmi svými "zákazníky" zacházím, jak zacházím s vlastími omyly a do jaké výše nesu zodpovědnost za svoje chyby. A někdo zkrátka nezodpovídá vůbec nebo jen do výše svého platu :-)) ***
Nerozumím, že by mi jako známé drbně něco uniklo, on je tady nějaký příspěvek od pracovnice FÚ?
Kdyby někdo znal všechny předpisy, asi by seděl jinde než v kanceláři kde je placen za 8 hodin denně za víceméně mechanické vkládání údajů do počítače :-) J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 4. 2006 11:22
Tak si představte, že mi na Finančním úřadě řekla správkyně daně, že u dohody o provedení práce nelze podepsat daňové prohlášení poplatníka daně. Že to slyší poprvé.To mě teda dostalo.