Zaprvé si musíte vyřídit živnostenské oprávnění - živnosťák. Zajděte tedy na živnostenský úřad a za 1000Kč si udělejte živnost.
Poté kontaktujte krajskou hygienickou stanici, nejlépe osobně. Zajděte tam s náčrtem prostor, kde chcete živnost provozovat. Stačí, když si například garáž či kuchyň, ve které chcete péct, nakreslíte na papír s mírami místnosti a zaznačte si, kde máte umyvadlo atd..
Tam Vám paní hygienička ráda poradí, jak to má v té místnosti vypadat a co všechno musíte dodržet.
Až budete mít hotově zařízenou domácí pekárnu dle hyg. norem, označte ještě dům jako provozovnu, stačí na dveře nalepit cedulku
Jméno Příjmení
ič, provozni doba, identifikačni čislo provozovny pokud je uděleno, odpovědny vedoucí..případně další info - to vám řeknou na živnostenském úřadě, který to má myslím jako jediný možnost kontrolovat a případně špatné označení pokutovat, takže když vam dá předlohu, budete to mit 100% dobře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 1. 2015 22:42
Ahoj můžete mi prosím poradit co za povolení potřebuji, když chci zezačátku péct doma, než bude dost peněz na provozovnu? Děkuji :)