Dobrý den. Mám 22-ti letého syna který "studuje" VŠ.V uvozovkách proto,že po třech letech v Praze jednou změnil školu,v současné době má problémy se zkouškami aby vůbec mohl pokračovat (nemá čas studovat)a navíc již více než rok sází na sport vysoké částky.Na to si obstarává peníze půjčkami a možná i nelegálně.Jeho matka za něj uhradila již více než padesát tisíc korun,ale další dluhy jsou minimálně dvojnásobné.To je jen odhad,protože jak jistě uznáte není v silách rodičů dospělého potomka zjistit,co v městě vzdáleném 300 kilometrů dělá. Měl již také problémy se zákonem(podvod)a trest sto hodin veřejných prací.Výživné platím dle soudního rozhodnutí matce.Syn chce ukončit, nebo přerušit letos studium aby mohl pracovat a splatit dluhy.Jakým způsobem a kdy skončí moje povinnost platit na něj výživné?Nehodlám podporovat hazard.Dnes neudělal zkoušku a musí studium ukončit. Děkuji za Vaše názory a rady.
Re: Ukončení povinnosti platit výživné?
Podat návrh na zrušení vyživovací povinnosti - příslušný soud je dle místa bydliště vašeho syna - počítejte ale s tím, že dokud je jako student veden u školy, nemáte moc šanci aby výživné bylo zrušeno.
13. 4. 2006 11:57
Dobrý den.
Mám 22-ti letého syna který "studuje" VŠ.V uvozovkách proto,že po třech letech v Praze jednou změnil školu,v současné době má problémy se zkouškami aby vůbec mohl pokračovat (nemá čas studovat)a navíc již více než rok sází na sport vysoké částky.Na to si obstarává peníze půjčkami a možná i nelegálně.Jeho matka za něj uhradila již více než padesát tisíc korun,ale další dluhy jsou minimálně dvojnásobné.To je jen odhad,protože jak jistě uznáte není v silách rodičů dospělého potomka zjistit,co v městě vzdáleném 300 kilometrů dělá. Měl již také problémy se zákonem(podvod)a trest sto hodin veřejných prací.Výživné platím dle soudního rozhodnutí matce.Syn chce ukončit, nebo přerušit letos studium aby mohl pracovat a splatit dluhy.Jakým způsobem a kdy skončí moje povinnost platit na něj výživné?Nehodlám podporovat hazard.Dnes neudělal zkoušku a musí studium ukončit.
Děkuji za Vaše názory a rady.