Re: SP z podnikání (vedlejší činnost)
tak sociálka mi vyšla stejně jako Vám.........
pokud to máte jako vedlejší činnost, nemusíte ty zálohy platit, jen sociálce pošlete i přehled o výši z příjmu 2005 z hlavní činnosti,oddíl 3 nad ř.17 doplnte ano, ten nedoplatek vznikl že jste měl příjem a neplatil zálohy, sociálka, je fakt vysoká :( moc nám toho takhle nezbyde :(
Pokud vím, tak při vedlejší činnosti (příjmy ze zaměstnání je NUTNÉ doložit spolu s přehledem), pokud příjmy po odpočtu výdajů nedosáhly 42.922,- za rok 2005 (3.577,-/měs), nejste povinně účasten důchodového pojištění. Do řádků 27 - 30 uvedete nuly.
Na sociálce mi řekli, že těch 6 tisíc skutečně zaplatím, ale zálohy platit nemusí. Tak teď mohu hodit korunou.
Myslím, že neměli pravdu a jedině vás mohu odkázat na jejich dokumenty: pokyny pro vyplnění k ř. 24 a formulář Přehledu samotný - sekce 8 popř. pokyny k této sekci.
Jinak skutečnost je taková, že pokud nedosáhnete rozhodné částky, tak se MŮŽETE (ale nemusíte) přihlásit v tiskopisu na důchodové pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 4. 2006 13:11
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na způsob výpočtu SP z podnikání za rok 2005 a případnými zálohami.
Vedle zaměstnání (hr.příjem 160tis.) si přivydělává na ŽL (hr.příjem 32tis., výdaje uplatní z toho paušálem 50%).
Ve formuláři z excelu staženého z internetu mi vyšlo, že se má odvést sociálce 6355 a platit zálohy 641, ale nezdá se mi to správně.
Můžete mi prosím poradit? Děkuji