Re: pojistné události
DPH nárokujete podle data UZP.
Skutečné příjmy, ani výdaje jste v roce 2006 neuskutečnil a tak by neměly pocházet peněžním deníkem. Zápočet byste měl provést pouze v pohledávkách a závazcích. Vystavuji si vnitřní doklad /přiložím sdělení pojišťovny o úhradě zbytku faktury/ a s odvolávkou na tento doklad stornuji zbytek závazku vůči autoservisu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 4. 2006 19:48
při nahlášení poj.události jsem po havarování auta a jeho opravě zaplatil opravně část faktury tj. 29064, celková fa vč.dph činí 119265, dph 4.Q05, dph jsem si nárokoval ve výši 19042,8. pojištovna 3.1.06 odpověděla,že zbytek 90201,- zasílá na účet opravně. jak dát do DE.
Já jsem udělal: rok 2005 4.Qv knize Závazků rozepsaná faktura,
ve výdajích v pen.deníku 29064,-,
a v roce 2006 zbytek 90201,- také ve výdajích
a následně příjmy od pojištovny jako zápočet 90201,- na základě dopisu od pojištovny,
takže mám správně nárokované dph a dané výdaje v DE?
děkuji za odpověď.