Re: bankovní účet-debet
Záleží jestli vám chodí 1 výpis a nebo 2 ( jeden pro pod. účet a druhý pro účet kde se vede debet).
Já mám debet u pošt. spořitelny a chodí mi výpisy 2.
Tím pádem to řeším průb. položkami mezi dvěma účty : b (běžný účet) a bú (úvěrový účet) a účtuji o splátkách úvěru a úrocích.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 4. 2006 13:29
Podnikatel vede DE. Na svém podnikatelském účtu může jít do debetu až do výše 15000 Kč. Na bankovním výpisu se mi objeví čerpání debetu jako - čerpání úvěru v plusu a vrácení částky - splátka úvěru v minusu . Nejsem si jistá jak průběh těchto transakcí zaúčtovat. V DE - jako průběžné položky, nebo jako poskytnutý úvěr - kdy čerpání dát plusem a vratku mínusem/jako splátku úvěru/. Poradí někdo kdo má s tímto zkušenost?