Re: Zodpovědnost za účetnictví
Nechte ho ať Vás zažaluje. Nyní už vlastně podle mě nemáte žádný právní vztah. A nevím, jak by bez žaloby od Vás ty peníze chtěl dostat , když mu je dobrovolně nedáte a jestli je to nějaká malá částka , tak to asi neudělá. Podle mě to jenom zkouší. Účetní kanceláře bývají většinou pojištěné. Ne. Vyčkala bych. Napřed by Vám stejně musel poslat předžalobní upomínku a až potom bych jednala.
Rozsah náhrady škody
§ 179 Rozsah náhrady škody
(1) Zaměstnanec, který odpovídá za škodu podle § 172, je povinen nahradit zaměstnavateli skutečnou škodu, a to v penězích, jestliže škodu neodčiní uvedením v předešlý stav.
(2) Výše náhrady škody způsobené z nedbalosti nesmí přesáhnout u jednotlivého zaměstnance částku rovnající se čtyřapůlnásobku jeho průměrného měsíčního výdělku před porušením povinnosti, kterým způsobil škodu. Toto omezení neplatí, byla-li škoda způsobena v opilosti, kterou si sám přivodil, nebo po zneužití jiných návykových látek.
Špatné datumy - prosím upřesněte co přesně se stalo. Špatně uvedené datum někdy nemusí znamenat vůbec nic a jindy může znamenat skutečnou škodu pro klienta (DPH, DP atd.). Pokud klientovi vznikla škoda (např. penále, pokuta), bude klient samozřejmě chtít náhradu škody od účetní firmy. A ta účetní firma ji může chtít po Vás. Nejspíš jsou pojištění, ale u pojistky bývá nějaká spoluúčast nebo pojišťovna odmítne plnit z nějakého důvodu. Pak bych chápala, že by náhradu škody chtěli po Vás. Ale těžko soudit - dala jste málo informací.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 4. 2006 19:02
Dobrý den. prosím Vás, chci se zeptat: Dělala jsem v jedné účetní firmě, ale již dva měsíce tam nepracuji. Teď se ale vyskytlo pár chyb které jsem tam udělala a šéf mi to chce dát k náhradě. Lze to ale tak udělat když jsem nepodepsala žádnou hmotnou odpovědnost? A navíc tyto chyby se týkají jen špatných datumů. Prostě malé chyby.A do jaké výše mi to může dát k úhradě? Děkuji moc za rady a jsem s pozdravem.