Re: CHYBY V DE ZA ROK 2004
Dodatečné přiznání na rok 2004 musíte podat tak, jak kdyby jste podával nové přiznání s tím, že vyplníte oddíl 5, kde se právě uvede rozdíl k doplatku. Tam vás to logicky navede. Můžete samozřejmě opravovat i údaje v příloze č. 1 - výkaz o majetku a závazcích.
Ještě upozorňuji, že DoDP se podává na tiskopisech roku, který opravujete, tedy r. 2004. Stačí? AF
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 4. 2006 19:34
Ahoj,
při uzavírání roku 2005 (DE) jsem zjistil nesrovnalosti v roce 2004.
Chybně jsem zadal datum(r.2005) a proto se mi úhrady faktur atd. promítly v deníku až v roce 2005 a patřili do roku 2004.
Mohu dát dodatečné přiznání, kde se mi změní skoro všechny stavy v účetnictví roku 2004, a budu ještě něco málo doplácet, zvedne se mi daňový základ.
Při vyplnění dodatečného přiznání, vyplňuji opět přílohu č.1 a ostatní kolony, nebo pouze 5.oddíl - DODATEČNÉ DAP ? Jsem z toho jelen.
Rok 2005, jsem ukončil, jako že v roce 2004 nebyly žádné chyby. A ty chyby z roku 2004 mi teď vysí v meziprázdnu.
Nejsem odborník na účetnictví, tak se asi špatně vyjadřuji.
Děkuji všem Jarek