Re: Je to právně možné?Prosím o radu!
Než půjdete za právníkem vyzkoušejte inspektorát práce - za poradu jak postupovat nic nedáte, kdežto u právníka musíte platit a podle mě musí nějaká škoda napřed vzniknout a né, že Vám předem nedá peníze, kdyby mu náhodou časem nějaká vznikla. Tu ať na Vás potom vymáháhá v občansko právním řízení. Nedejte se, kdyžtak ho na inspektorátu i udejte, ať mu udělají kontrolu. Pevné nervy.
Kontrola FU Vam v tomhle nepomůže, pracák mi řekl, že to už nedělá , že to dělá inspektorát práce mi ho máme v Ústí.
Na FU by Vám pak toho mohli najít ještě víc. Na pracáku mi poradili inspektorát práce ten zkuste. Zadržovat výplatu Vám podle mně opravdu nemůže, ale jak si nebudete stěžovat, tak s nim nic podle mě nepohne. Pak už vám zbývá jenom žaloba u soudu a do toho strkáte peníze advokátovi, poplatky soudu on se ještě může odvolat. Dlouho se to táhne.
>>>
>>>Ano, FÚ Vám nepomůže, ale pan podnikatel bude vědět
>>>hned zda jste tam opravdu nasekala nějaké boty či ne.
>>>Pokud kontrola z FÚ dopadne O.K., tak není důvod k
>>>tomu,
>>>aby Vám mzda nebyla vyplacena.
>>
>>Na FU by Vám pak toho mohli najít ještě víc. Na
>>pracáku mi poradili inspektorát práce ten zkuste.
>>Zadržovat výplatu Vám podle mně opravdu nemůže, ale
>>jak si
>>nebudete stěžovat, tak s nim nic podle mě nepohne. Pak
>>už
>>vám zbývá jenom žaloba u soudu a do toho strkáte
>>peníze advokátovi, poplatky soudu on se ještě může
>>odvolat.
>>Dlouho se to táhne.
>
>A vy si myslíte, že když si stěžovat bude, že se něco
>stane????
No osobně si myslím, že když na ně pošle kontrolu, tak si to rozmyslí jí to nezaplatit a když to nezaplatí, tak stále dokola a pak zbývá jen ten soud.
>Koho to vdnešní době zajímá???
>Koho zajímá, že nedostal někdo zaplaceno za svoji
>práci???
>Strašná doba!!!!!!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 4. 2006 19:55
Dobrý den, moc vás prosím o radu. Od srpna roku 2005 jsem pracovala v jedné firmě jako účetní.Teď jsem ale v v únoru dala výpoveď a z firmy odešla.Zaměstnavatel mi dluží ale výplatu za leden a za únor a pořád se vymlouval že peníze na výplatu nemá.Když už mi došla trpělivost a tento pátek jsem za bývalým zaměstnavatelem šla osobně pro výplatu, řekl mi, že objevil nějaké chyby v účetnictví (špatné počáteční stavy a špatně udělané daňové přiznání - chyba v datu) a proto že mi výplatu nikdy nevyplatí. Já si ale myslím, že mi výplatu vyplatit musí, i přes to, že jsem udělala v účetnictví chybu. Kdyby za mojí chybu musel platit(což nemusel, žádná kontrola nepřišla a počáteční stavy lze snadno opravit a daňové přiznání se udělané opravné) měl by mi to dát k náhradě škody a né zadržením výplaty. Nemám pravdu? Celou věc chci právě předat právníkovi, ale nejdříve bych chtěla vědět něčí názor na tuto věc.Moc děkuji za vaše názory. Přeji pěkný den a jsem s pozdravem.