Moc prosím poraďte-prodej nemovitosti
>Prosím Vás o radu:
>Mám družstevní byt od roku 1990. Trvalé byliště mám v
>něm pouze já, manžel má trv. bydliště u rodičů. Před
>1,5 byla spalcena anuita a byt jsem měla ve
>vlastnictrví. V té době jsem ho pronajímala ( ne jako
>podnikatel) a nevložila do OM. Nyní ho chci prodat.
>1) Zdaním ho 3%z převodu nemovitostí ?
>2) Od daně z příjmu budu osvobozená?
>3) Kdo a jaké přznání bude podávat?
>
>Moc děkuji za radu.
>Míša.
Re: Moc prosím poraďte-prodej nemovitost
1) Pokud budete chtít prodat deružstevní byt tak vlastně neprodáváte žádnou nemovitost, ale pouze převádíte práva v družstvu, která opravňují majitele bydlet v bytě. Tento převod členských práv není zatížen žádnou "daní z převodu nemovitostí" (nevlastníte nemovitost, pouze členské právou v družstvu).
2) Daň z příjmu - jelikož jste členem družstva více jak 5 let, tak výosy z tohoto převodu členských práv jsou osvobozeny od daně z příjmu (viz. ZDP §4 myslím)
3) Užijte sy pěkně peníze, žádné přiznání nemusíte podávat :-)
Nejsem sice žádný daňový poradce, ale prodávám také družstevní byt...
Ivo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 4. 2006 22:05
Prosím Vás o radu:
Mám družstevní byt od roku 1990. Trvalé byliště mám v něm pouze já, manžel má trv. bydliště u rodičů. Před 1,5 byla spalcena anuita a byt jsem měla ve vlastnictrví. V té době jsem ho pronajímala ( ne jako podnikatel) a nevložila do OM. Nyní ho chci prodat.
1) Zdaním ho 3%z převodu nemovitostí ?
2) Od daně z příjmu budu osvobozená?
3) Kdo a jaké přznání bude podávat?
Moc děkuji za radu.
Míša.