Re: DPP nebo jen náklad do režie?
obecne to tak jde, ale stejne to musite mit podlozene smlouvou - napr. smlouvou o dilo - na tu pak vyplatite patricnou sumu, vam to jde do nakladu, ale vy dan neodvadite (dotycny neni vas zamestnanec); nelze to ale vyuzit ve vsech pripadech misto DPP - hlavni je ve smlouve specifikovat, co je jejim predmetem, kdy bude dilo predano apod. A tezko muze ten dotycny ten predmet smlouvy delat u vas ve firme - takze obcasnou vypomoc na to nenapasujete....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 4. 2006 12:56
Dobrý den,
někde níže v diskuzi z března jsem se dočetla o možnosti finanční odměnu za výpomoc kamarádovi či příbuznému vyplatit a neodvádět daň, když je jen do 20ti tis./rok, dát ji jen do nákladů na základě "potvrzení" že někdo pro někoho něco udělal za tolik a tolik...
Opravdu je toto možné? A ten co takovou odměnu dostane ji také nikde nemusí uvádět?
Jak by to bylo, kdyby taková občasná výpomoc byla častější - tak 4x ročně, ale nepřesáhla by za rok celkově 20tis. Zdá se mi zbytečné na to sepisovat dohody a ještě srážet z takové malé částky daň.
Díky moc.