Re: Práce v Anglii-pojištění-zmatky
Mám v Anglii syna s dívkou. Ona sehnala práci hned 3 den po příletu a on si dal na čas. Nastoupil za týden. Pracují na normální pracovní poměr, mají zaplacené daně i pojištění. Po skončení pracovního poměru dostanou potvrzení o příjmu - mohou použít při podání DaP za r. 2006. Doporučuji aby si nezapomněla vzít mezinárodní průkaz pojištěnce od ZP - platí tam. Vůbec se nebojte, práce je tam dost - pokud si nebudou příliš vybírat - a všechno je legální.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 4. 2006 14:19
Omlouvám se, ale chci se zeptat na pár věcí souvisejících s prací v cizině. Dcera mé kamarádky jede na 3 měsíce do Anglie s přítelem (cizincem).Zde je zaměstnaná v hl.prac.poměru a zaměstnavatel jí sám nabídl,že nemusí rozvazovat prac.poměr,že jí "dá" neplacené volno. Ta dívka by si chtěla v Anglii za tu krátkou dobu nějak přivydělat, aby nebyla závislá na příteli (co a jak netuším). Ptám se, jak je to s pojištěním (ZP a SP) u nás - to hradí za ní zatím zaměstnavatel že? A jak to je s prací v Anglii? Má se nějak připojistit či co? To vše jsou vlastně otázky její a její matky. Obávám se,že si to představují "jako Hurvínek válku.."... Já si myslím,že tam asi stejně může pracovat jen "na černo" na nějaké krátkotobé brigády /pokud něco sežene/ a žádná sociálka či zdravota z toho ani nemůže plynout co?
Má s tím někdo zkušenosti? Děkuji za názory !!!