Re: Trvalé bydlení - nárok na odečet úro
Pokud má přítel trvalý pobyt v Praze, ale žije v bytě v Olomouci, na jehož koupi použil stavebko, pak si úroky z úvěru ze stavebního spoření může uplatnit. Nemusí tam mít trvalý pobyt, stačí, když prokáže, že byt užívá k bydlení!!!! Jsme ten samý případ s tím rozdílem, že máme hypotéku a úroky uplatňujeme jednou ročně v daňovém přiznání.
Re: Trvalé bydlení - nárok na odečet úro
Na FÚ to prokazujete až v případě vyzvání, dá se použít SIPO apod., dále také svědectví sousedů - to jsem se dozvěděla i na školení. Ve mzdové účtárně bych to prokázala čestným prohlášení a případně výpisem ze SIPO.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 4. 2006 15:41
Stále mi vrtá hlavou otázka, která tu již byla párkrát řešena a to pojem "trvalé bydlení" pro nárok na odečet úroků ze stavebního spoření. KDE JE PSÁNO, že se toto dokazuje "trvalým bydlištěm" zapsaným do OP ???
Přítel má v OP trvalé bydliště Praha, ale vlastní byt ( koupený s pomocí staveb.spoření) v Olomouci, kde i trvale pobývá již několikátý rok, platí si tu SIPO apod., to by nemohl uplatnit nárok na úroky ze stavebka u tohoto bytu ? To mi přijde padlé na hlavu.