Ukončení pracovního poměru z důvodu péče o dítě

• (neregistrovaný)

4. 2. 2015 19:23

Dobrý den,prosím o radu.
    Jsem nucena ukončit pracovní poměr z důvodu péče o dítě školou povinné,když jsme s manželem oba do večera v práci,nemá nám kdo vyzvednout děti ze družiny a posléze i ohlídat.Je nutné důvod do vypovědi uvádět,aby jsem měla na ÚP zvýšenou podporu a nejen 45%.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 2. 2015 20:59

Julie (neregistrovaný)

Dobrý den,
      Zrovna jsem řešila něco podobného. Doporučuji si zavolat sem : http://portal.mpsv.cz/kontakty - MPSV +420-844 844 803, dovolala jsem se tam i večer a byli velice vstřícní.  Abych dostala 65% podpory (první dva měsíce) dala jsem výpověď dohodou, kde byl uveden důvod : kvůli péči o dítě v předškolním zařízení. Mám předškoláka, nevím jak je to u starších dětí, ale zkuste si tam zavolat, určitě Vám poradí. Přeji hodně štěstí

• 5. 2. 2015 6:58

jojo (neregistrovaný)

Výpověď dohodou je nesmysl. Buď dohoda - zde je potřeba souhlas obou stran, nebo výpověď, což je jednostranné právní jednání a automaticky na sebe váže 2 měsíce výpovědní dobu. S dohodou nemusí zaměstnavatel souhlasit, při výpovědi po uplynutí výpovědní doby pracovní poměr končí, i v případě , že se to zaměstnavateli nelíbí.

• 5. 2. 2015 12:27

Julie (neregistrovaný)

jojo - pardon, špatně jsem to napsala, nebyla to samozřejmě výpověď, ale ukončení pracovního poměru dohodou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).