Re: Prosím!!! Dovoz z Číny/Faktura z Itá
Mockrát děkuji. Myslela jsem si to, jen jsem se s tím ještě nesetkala, tak jsem se chtěla ujistit.
Předpokládám, že Italové to uvedou ve svém souhrném hlášení k DPH jako dodání zboží do EU v březnu a paní z FÚ mi zase bude volat, že to nesouhlasí.
To nemůžou, nejsou schopni prokázat, že z Itálie dodali do jiné členské země EU. Nejedná se ani o třístranný obchod mezi plátci DPH.
Doufám, že to tak bude. Od nich, ale můžeme čekat cokoli. Už jednou v souhrnném hlášení na naší firmu uvedli vyšší částku než skutečně dodali. My jsme pak museli prokazovat, že nám opravdu nic dalšího nedošlo, a když při kontrole nic nezjistili tak, paní z FÚ chtěla, abychom to tam s nimi vyřídili.
Ještě jednou děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 4. 2006 8:06
Ještě jednou prosím o pomoc.
Firma z ČR objednala zboží v Číně.
Fakturu na zboží, ale dostala od firmy z Itálie (DIČ italské), která tam má pobočku, s datem 31.3.
Dopravu a clo platí česká firma. Zboží bude procleno v ČR koncem dubna (možná). Zboží přes Itálii vůbec neprojde.
Jedná se o dovoz zboží z nečlenského státu EU, i když nám ho fakturuje firma z EU?
Kdy je datum UZP (na vstupu i na výstupu)?
Předem děkuji za každou radu.