Re: nenahlášená provozovna-moc prosím
Já si myslím, že pokud už to sdružení končí, že bych to nechala být. Pokud mají nájemní smlouvy a ostatní náklady spojené s provozovnou podloženy v pořádku, samozřejmě i fakturační adresy jsou "sjednoceny", i třebas že jsou na adresu provozovny, pak jsem přesvědčena, že FÚ při kontrole nebude nic namítat. Spíš bych viděla problém s živnostenským úřadem, ale zas pokud skončí, už tam ani nemají co kontrolovat.
A nebo zkusit zavolat na FÚ, že jste toto zjistila a dodatečně to zaregistrovat. Na naše FÚ takovéto dobrovolné opožděné oznámení nijak nepokutují. AF
právě, že končí - a mám tedy vlastně odhlásit provozovnu, která není nahlášena - protože předkládám smlouvu o ukončení činnosti sdružení a ve smlouvě o sdružení je uvedeno: adresa spol. provozovny je... navíc adresy fakturační nejsou sjednoceny...
Koukám, že všichni "sdruženáři" jsou stejní...:-)) Já bych tedy nahlásila zpětně provozovnu (od dne vzniku sdružení), toto bych dala do pořádku pro "klid duše". Poté nebo zároveň zrušíte sdružení. A faktury, když už nesjou sjednoceny adresy, tak doufám, že znějí na člena sdružení, který je pověřen vedením DE. Pokud ne, zkusila bych se dohodnout s dodavateli, zda by to neopravili, minimálně po tu dobu, po kterou toto sdružení účtujete. Toto je velký problém všech sdružení, já bych tuto formu podnikání fakt zrušila... :-)) AF
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 4. 2006 8:18
Převzala jsem DE, chtějí uikončit sdružení - zjistila jsem,že ve sml. o sdružení je adresa spol. provozovny, samozřejmě ve V je nájem,atd... ale provozovna nebyla ohlášena na FÚ! co mi poradíte?