Re: převedení zaměstnanců
Záleží na okolnostech, ale podle mne jde o přechod práv a povinností z pracovněprávních vztahů § 249 ZP, čili bez jakýchkoliv změn vše přechází na nového zaměstnavetele, prac.smlouvy platí nezměněny, musí to být se zaměstnanci předem projednáno- § 250, jsou-li odbory, tak především s odbory, zaměstnanci nemusí souhlasit, nic ale nenadělá, jde o rozhodnutí zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 4. 2006 11:16
Dobrý den, máme zaměstnance v s.r.o., nyní noví majitelé založili novou společnost. Chtějí, všechny zaměstnance ze staré firmy. Nevím, jestli jim mám ukončit poměr ve staré firmě a napsat jim novou pracovní smlouvu, nebo se to řeší jenom nějakým dodatkem. Prosím, pomozte mi, kde najdu nějaký paragraf, kterým se to řeší. Děkuji moc..