Re: havarované auto
Zaevidujete závazek vůči servisu v plné výši, uplatníte si DPH v plné výši. Pokud pojišťovna bude hradit přímo servisu, pak zaevidujete příjem od pojišťovny (pojistná událost) a zároveň výdej (úhrada závazku). Příjem od pojišťovny je vhodné zaevidovat, jelikož pojišťovny mají povinnost od určité částky ozamovat pojistné náhrady FÚ a ti samozřejmě kontrolují, zda je zaevidováno v příjmu. Základ daně se sice nezmění, ale hůř se dohledává.
Doplatíte servisu rozdíl mezi úhradou od pojišťovny a fakturou (obvykle je to částka DPH a spoluúčast, pokud by to bylo pojišťovnou hrazeno z vašeho havarijního pojištění, ale zřejmě ve vašem případě bude hrazeno ze zákonného pojištění viníka nehody). Tím budete mít uhrazen závazek v plné výši. Snad jsem to napsala srozumitelně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 4. 2006 16:16
Mám auto v majetku, autonehodo nebyla mým zaviněním.Oprava auta provedena, přišla úhrada od pojišťovny. Jsem plátce DPH, danová evidence. Jak mám postupovat. Děkuji.