Re: Doklady - v hotovosti- zaokrouhlován
No v podvojku mám na zaokrouhlení směrnici, pak dávám do výnosů nebo do nákladů. A v DE to řeším tak, že to zaúčtuji normálně bez dph, když se jedná např. o zboží tak ke kodu zboží jako by to připočítám, nebo odečtu od základu. Vlastně je to taky můj mim. výnos nebo min. náklad. A dělat tohle koeficientem jsem nikdy neslyšela. Je to jako bych za to zboží dala méně nebo více peněz. jestli jsem to dobře vysvětlila.
Já dělám DE v acontu, takže se můžu přidávat kody na náklady i výnosy,takže jsem si na to zavedla kod a dávám to na ně. Taky jsem nidky neslyšela, že by se to řešilo koef. V dnešní době je normální, že se zaokrouhluje. Vyjde třeba 15.80 a 0,80 není.
K předchozím dvoum odpovědím :
Ale co pokyn č. D-253 ???!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 4. 2006 19:36
Prosím o radu. Vedeme DE, jsme plátci DPH. Dostáváme hodně dokladů, uhrazených v hotovosti, které mají uvedený základ daně, DPH a zaokrouhlení mimo např. 0,85 Kč. Což by u dokladů v hotovosti vůbec nemělo být. Takže prosím o radu co s tím zaokrouhlením děláte. Asi bychom měli celé částky u těchto dokladů přepočítávat koeficientem DPH, pokud jsou do deseti tisíc. Ale těch dokladů máme strašně moc, to se upočítáme. Takže děkuji za každou radu.