Re: Roční zúčtování - špatně :-(
Já bych to přepočítala správně a rozdíl bych jí srazila z výplaty. No a potom bych o to povýšila odvod záloh na daň z příjmů na finanční úřad. Při ročním vyúčtování ten vyplacený přeplatek potom bude správný, jenom odvedete menší daň než jste měli a v dalším měsíci větší. Tím se ro srovná. Ale možná je nějaký elegantnější způsob.
Re: Roční zúčtování - špatně :-(
---
Žádná tragédie. Přepočtěte RZ, sražte jí přeplatek ze mzdy a odvod bude vyšší. Nedoplatek za březen se vám projeví ve vyúčtování za rok 2006, který dáváte na FÚ. Zkuste se domluvit se svým správcem daně. Myslím, že u těchto malých částek FÚ penále nevyměřuje. Také zda nedoplatek nelze uhradit ihned a ne až při dalším odvodu. Jednou už jsem také něco opravovala, promítla do vyúčtování a žádný výměr nepřišel. Dávám si na prohlášení u zam., kteří nastoupí během roku lepík, aby mi neutekli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 4. 2006 10:20
Dobrý den, prosím pomoc! Výplatní den máme 15., teď za březnovou výplatu jsem vypočítala roční zúčtování zaměstnankyni a včera jsem zjistila, že je špatně, protože jsem si nevyžádala Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2005 od předchozího zaměstnavatele. Od 01/2005 pracovala u jiného zaměstnavatele a od 14.3.2005 pracovala u nás. Vím, že je to hrozná chyba a nechápu, jak jsem na to mohla zapomenout, ale stalo se a já teď nevím, co s tím. Vyšel jí přeplatek 2.000, ten už jsme jí i vyplatili. Kdybych měla to potvrzení, takový přeplatek by neměla. Poradí mi někdo, co s tím mám dělat? Skoro celou noc jsem kvůli tomu nespala :-( Děkuji moc za rady