Re: Na faktuře není jednotková cena-vrát
Materiál nelze přefakturovat. Přefakturovat lze pouze média a služby. Můžete jim fakturu vrátit s odkazem na chybějící náležitost dle § 28 odst. 2. Myslím si, ale že u zboží se dá prokázat, že jste ho obdrželi (dodací list atd.) a že FÚ na chybějících náležitostech už tak nebazíruje.
Re: Na faktuře není jednotková cena-vrát
Já sice říkám přefakturovat, ale správně je to tak, že oni nám ho prodají, my z něj něco vyrobíme a prodáme jim to.
S tím FÚ možná máte pravdu, ale až zažijete finanční kontrolu s někým jako my, tak budete raději mít vše tak, aby se nad tím nikdo ani nezamyslel (náš daňový pordace jednou na adresu dotyčné paní řekl: "Tak neví, jestli je tak blbá (pardon), nebo to jen zkouší. Ale ona asi opravdu bude tak blb*.")
Jinak ještě jednou díky za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 4. 2006 12:08
Dodavatel nám přeúčtoval mateirál a na faktuře není jednotková cena materiálu (ta je jen na příloze - faktuře jejich dodavatele materiálu, která je navíc anglicky). Myslím si dobře, že mám fakturu našeho dodavatele poslat zpět na doplnění jednotkové ceny? Pokud ano, tak na jaký § se mám odkázat?
Předem díky za odpověď.