Re: rozvázání pracovního poměru
Obávám se, že to není tak jednoznačné. Vy máte možnost dát mu neomluvenou absenci a krátit třeba dovolenou. Záleží na tom, jaké máte vnitřní předpisy. Ale § 53 je velmi zrádný. Osobně si myslím, že to není úplně hrubé porušení pracovní kázně, soud by přihlédl k tomu, jestli to bylo poprvé apod. Ale upozorněte ho písemně na hrubé porušení pracovní kázně a pokud se to bude opakovat několikrát, můžete s ním rozvázat pracovní poměr.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 4. 2006 12:46
Hezký den,
chtěla jsem poprosit o radu ohledně našeho zaměstnance, který byl do 14.4. na dovolené. V úterý 18.4. měl nastoupit do práce, ale ráno nepřišel ani se neomluvil, nekomunikoval se svým vedoucím pracovníkem. Dnes mi přinesl kolega potvrzení o pracovní neschopnosti výše uvedeného zaměstnance, ale s datumem od 19.4.2006. To znamená že úterý 18.4. má neomluvenou absenci. Dle pracovní smlouvy s ním může být ihned rozvázán pracovní poměr dle §53.
Je takto ukončený pracovní poměr napadnutelný? A mohu tak postupovat? Děkuji za odpovědi.