Hlavní navigace

BANÁLNÍ DOTAZ PRO ZKUŠENÉ - PORADÍ NĚKDO

  • (neregistrovaný)

    20. 4. 2006 13:13

    Jako začátečník mám banální dotaz. Účtuji v DE a jsem plátce DPH.
    Nyní poprvé sestavuji DP k DPH za rok 1.Q/2006. Mám doklady, u nichž podle náležitostí neumím jednoznačně určit, zda jsou zjednodušené či běžné. Jde o doklady za platby v hotovosti do 10.000,- Kč., např. prodejky za hotové nebo paragony-DD od nákupu benzínu u čerpacích stanic aj., které mají veškeré náležitosti běžného DD s výjimkou údajů o plátci ,pro něhož je zdanitelné plnění uskutečňováno.Zkrátka chybí tam pouze příjmce,
    ale jinak je tam uveden rozpis základ DPH + DPH, součet včetně daně. Daň je počítána shora,tzn.že DPH je stanovena z ceny bez daně, nikoliv zdola koeficentem např.0,1597 z konečné ceny včetně daně. Moje dotazy: 1.Jde v takovém případě o zjednodušené doklady a mohu na ně do kolonky příjemce doplnit sama údaje o příjemci zdanitelného plnění razítkem nebo ručně, ač jsou vyhotoveny výstupem z tiskárny dodavatele? 2. Stanou se po ručním doplnění běžnými DD nebo to budou zjednodušené DD?
    3. Vpřípadě,že to jsou zjednodušené DD, musím údaje o DPH přeškrtnout a vypočítat DPH a ZD koeficientem z konečné ceny včetně daně, nebo je u zjednodušeného dokladu možnost výpočtu DPH "zhora" i "zdola"?

    Omlouvám se za primitivní dotaz, ale jsem začátečník a potřebuji si to srovnat v hlavě. Díky.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).