Re: DPH .......... prosím.......děkuji
Za poskytnutí služby se však nepovažuje e) přeúčtování služeb, které plátce pořídil od jiného plátce, pokud při jejich pořízení neuplatnil nárok na odpočet daně, a dále přeúčtování služeb od neplátce, pokud přijatá úhrada nepřevyšuje částku, za kterou plátce služby pořídil a o této skutečnosti účtuje odpovídajícím způsobem podle zvláštního předpisu11a) nebo vede daňovou evidenci odpovídajícím způsobem, pokud jde o plátce, který nemá povinnost vést účetnictví.
Re: DPH .......... prosím.......děkuji
To máte pravdu, díky za uvedení. Já jsem předpokládala, že když ten vodo-topo podnikatel přeúčtuje tu službu dál, tak si k tomu něco přirazí :-) proč by to jinak dělal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 4. 2006 7:49
Dobrý den, chtěla bych poradit. Podnikatel provádí vodo topo a přefakturovává objednateli službu od neplátce daně (tzn. podnikatel zaplatil od neplátce fakturu bez DPH) a teď si nejsem jistá : když ji podnikatel uvede do konečné faktury za svoje práce, musí si u této částky (původně bez daně) uplatnit i daň ? Nebo ji může fakturovat taky bez daně ? Děkuji